5 dintre cartile preferate ale lui Bill Gates din toate timpurile

5 dintre cartile preferate ale lui Bill Gates din toate timpurile

https://www.youtube.com/watch?v=cdwo1tI3ziY

După cum ne-a obișnuit deja din ultimii ani încoace, Bill Gates ne face cunoscută lista lui de cărți recomandate pentru vacanța de iarnă. Anul acesta a vrut să fie ceva diferit și în loc să se limiteze la cărțile pe care le-a citit în ultimele 12 luni, a ales 5 cărți pe care le-a preferat de-a lungul timpului.

Stranger in a Strange Land de Robert Heinlein

carte Stranger in a Strange Land de Robert Heinlein

Bill Gates o numește cea mai bună introducere în SF-ul pentru adulți.

Crescut de marțieni pe Marte, Valentine Michael Smith este un om care nu a văzut niciodată un alt membru al speciei sale. Trimis pe Pământ, el este un străin care trebuie să învețe ce înseamnă să fii bărbat. Dar propriile sale convingeri și puterile sale depășesc cu mult limitele omenirii și, în timp ce îi învață despre grokking și împărțirea apei, inspiră și o transformare care îi va schimba pentru totdeauna pe locuitorii Pământului…

CUMPĂRĂ CARTEA

Surrender de Bono

carte Surrender de Bono

Cea mai bună carte de memorii a unui star rock

Fiind unul dintre cei mai emblematici artiști din lumea muzicală și co-fondator al organizațiilor ONE și (RED), despre cariera lui Bono s-a scris mult. Dar în Surrender, autobiografia lui Bono, autorul scrie pentru prima dată despre viața sa remarcabilă și despre cei cu care a împărțit-o. În stilul său unic, Bono ne poartă de la începuturile copilăriei lui în Dublin, inclusiv pierderea bruscă a mamei sale când avea 14 ani, la călătoria improbabilă a trupei U2 pentru a deveni una dintre cele mai influente trupe rock din lume, până la cei peste 20 de ani de activism dedicat luptei împotriva SIDA și a sărăciei extreme. Scriind cu candoare, auto-reflecție și umor, Bono își deschide sufletul asupra vieții sale – și asupra familiei, prietenilor și credinței care l-au susținut, provocat și modelat.

Subtitlul cărții Surrender, “40 de cântece, o poveste”, este o aluzie la cele 40 de capitole ale cărții, care poartă fiecare numele unui cântec al trupei U2. Bono a creat, de asemenea, 40 de desene originale pentru Surrender, care vor apărea pe parcursul cărții.

CUMPĂRĂ CARTEA

Team of Rivals, de Doris Kearns Goodwin

carte Team of Rivals, de Doris Kearns Goodwin

Cel mai bun ghid pentru a conduce o țară

Doris Kearns Goodwin, laureata al Premiului Pulitzer, pune în lumină geniul politic al lui Lincoln în bestsellerul său nr. 1 din “New York Times”, în timp ce relatează ascensiunea congresmanului cu un singur mandat din obscuritate pentru a se impune în fața a trei rivali talentați de renume național și a deveni președinte.

CUMPĂRĂ CARTEA

The Inner Game of Tennis, de Robert Gallwey

carte The Inner Game of Tennis, de Robert Gallwey

Cel mai bun ghid pentru a depăși blocajele mentale

Abordarea revoluționară a lui Gallwey, construită pe baza gândirii Zen și a psihologiei umaniste, vă va învăța cum să vă dezvoltați concentrarea, cum să vă îmbunătățiți abilitățile de joc și cum să vă ajutați să renunțați la obiceiurile proaste. Veți învăța, de asemenea, cum să aveți încredere în voi pe teren și cum să vă păstrați claritatea minții pe tot parcursul meciului, ceea ce vă va oferi un avantaj psihologic clar față de adversarul dumneavoastră.

Indiferent dacă sunteți amator sau profesionist, The Inner Game of Tennis este o lectură esențială pentru a depăși îndoiala de sine, nervozitatea și scăpările de concentrare care pot împiedica un jucător să câștige. Este garantat că va schimba pentru totdeauna modul în care jucați tenis.

CUMPĂRĂ CARTEA

Mendeleyev’s Dream, de Paul Strathern

carte Mendeleyev’s Dream, de Paul Strathern

Cea mai buna carte despre tabelul periodic

În această carte elegantă, erudită și amuzantă, Paul Strathern dezvăluie istoria quijotescă a chimiei prin intermediul căutării elementelor.

CUMPĂRĂ CARTEA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *