Citate despre ianuarie

Ianuarie, prima pagină a calendarului anual, este o lună plină de simbolism și semnificații. Marchează nu doar începutul unui nou an, dar și o perioadă de tranziție, de reflecție și de noi începuturi.

În acest articol, ne propunem să explorăm esența lunii ianuarie prin cuvintele înțelepte ale unor scriitori și gânditori celebri, atât români, cât și internaționali. Haideți să descoperim împreună aceste gânduri profunde, să ne încălzim sufletele în frigul iernii și să ne pregătim pentru ceea ce ne rezervă anul nou.

Brad Paisley: „Mâine este prima pagină goală a unei cărți de 365 de pagini. Scrie unul bun.”

Elizabeth Eulberg: „Nu voi înțelege niciodată de ce toată lumea pune atât de mult accent pe primul ianuarie. Există alte 364 de zile din an în care poți face o schimbare.”

Charlotte Bronte: „Prima zi a lunii ianuarie îmi prezintă întotdeauna în minte o serie de reflecții foarte solemne și importante și apare frecvent o întrebare mai ușor de adresat decât de răspuns și anume: cum m-am îmbunătățit anul trecut și cu ce bune intenții privesc zorii succesorului său.”

 Sarah Ban Breathnach: „Ziua de Anul Nou. Un nou început. Un nou capitol care așteaptă să fie scris.”

Henry Ward Beecher: “Ar trebui ca fiecare om să se nască încă o dată în prima zi a lunii ianuarie. Să o ia de la capăt cu o pagină nouă. Micşorează-i sau măreşte-i lungimea frâului, după cum este cazul, dar lasă-l din nou liber în prima zi de ianuarie, cu faţa îndreptată înainte, fără să ia seama la lucrurile care au fost şi sunt trecute.”

Corinteni 5:17: „Bine ai venit ianuarie. Dacă cineva este în Hristos, este o creație nouă. Lucrurile vechi au trecut. Iată, toate lucrurile au devenit noi.”

Charmaine J. Forde: „Ianuarie, prima lună a anului. Un moment perfect pentru a începe totul de la capăt. Schimbarea energiilor și părăsirea stărilor de spirit vechi. Noi începuturi, noi atitudini.”

Carolyn Groove: „Îmi place să încep proiecte în ianuarie. Acesta este cel mai bun moment pentru a începe ceva. Foarte sincer.”

Alex Morritt: „An nou, vers nou, un nou capitol, sau doar aceeași poveste veche. În cele din urmă, o scriem. Alegerea este a noastră.”

Jean Hersey: „Ianuarie este luna pentru visare.”

Marc Parent: „Dacă ianuarie este luna schimbării, februarie este luna schimbării durabile. Ianuarie este pentru visători. Februarie este pentru cei care fac”.

Jean-Paul Sartre: “A citi un poem în ianuarie este la fel de frumos ca şi o plimbare făcută în iunie.”

Charles Lamb: “Nimeni nu privește prima zi din ianuarie cu indiferență. Începând cu această zi, își măsoară cu toții timpul și își contabilizează câtă vreme le-a mai rămas. Este sărbătoarea nașterii Adam-ului nostru comun.”

Sidone Gabrielle: “Ianuarie, luna buzunarelor goale! Să rezistăm cu stoicism acestei luni malefice, la fel de frământată precum fruntea unui producător de piese de teatru.”

Carolyn Chute: „Îmi place să încep proiecte în ianuarie. Acesta este cel mai bun moment pentru a începe ceva. Este atât de interior.”

Anne Truitt: „Ianuarie este luna mea preferată când lumina este cea mai simplă, mai puțin colorată. Și îmi place sentimentul începuturilor.”

Vern McLellan: „Ce vă aduce noul an va depinde foarte mult de ceea ce veți aduce în noul an.”

Jerry Spinelli: „Îmi plac începuturile. Dacă m-aș ocupa de calendare, fiecare zi ar fi prima ianuarie.”

Rosalie Muller Wright: „Ianuarie este cea mai liniștită lună din grădină. Dar doar pentru că pare liniștit, nu înseamnă că nu se întâmplă nimic.”

Hal Borland: „Sfârșitul anului nu este nici un sfârșit, nici un început, ci o continuă cu toată înțelepciunea pe care experiența o poate insufla în noi.”

Anthony T. Hincks: “Nu aștepta până în februarie pentru a începe să trăiști în ianuarie.”

Joey Adams: „Fie ca toate necazurile tale să dureze atâta timp cât rezoluțiile tale de Anul Nou!”

Charmaine J Forde:

“IANUARIE,
Prima lună a anului,
Un moment perfect pentru a începe totul din nou,
Schimbând energiile și abandonând vechile stări de spirit,
Noi începuturi, noi atitudini.”

 Autor necunoscut: „Bine ai venit, ianuarie. Ianuarie este o perioadă de liniște și de noi începuturi, este momentul perfect pentru a reflecta la felul în care vrei să-ți trăiești viața. Ianuarie este momentul perfect pentru a vă reorienta prioritățile și pentru a vă stabili obiective.” – Anonim

Autor necunoscut: „Aștept mereu ianuarie pentru că îmi aduce speranță și îmi dă puțină energie.” 

Autor necunoscut: „Ianuarie trezește speranța într-o persoană și o înveselește pentru următoarele 365 de zile.”

 Autor necunoscut: „Treizeci și unu de zile din ianuarie sunt toate despre testarea rezistenței, răbdarii, forței și hotărârii pentru tot anul.”

Proverb galez:  „Un ianuarie umed, o primăvară umedă. Un ianuarie cald, un mai rece.”


Vezi și: Citate despre iarnă


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *