Citate despre îmbrățișare

Îmbrățișările sunt o modalitate puternică de a exprima dragostea, sprijinul și compasiunea. Ele pot avea un impact pozitiv asupra sănătății noastre fizice și emoționale. Îmbrățișările pot reduce stresul, scădea tensiunea arterială și crește nivelul oxitocinei, un hormon care ne face să ne simțim fericiți și conectați.

Deci, data viitoare când vă simțiți obosiți, singuri sau stresați, cereți o îmbrățișare. Veți fi surprinși de cât de mult vă poate ajuta.

 1. Virginia Satir, terapeut de familie: “Avem nevoie de patru îmbrățișări pe zi pentru supraviețuire. Avem nevoie de opt îmbrățișări pe zi pentru întreținere. Avem nevoie de doisprezece îmbrățișări pe zi pentru creștere.”
 2. Kathleen Keating, terapeut și autor: “Îmbrățișarea este un mod minunat și magic de a arăta că îți pasă de cineva, că el sau ea este important(ă) pentru tine.”
 3. Leo Buscaglia, autor și profesor: “Prea adesea subestimăm puterea unei atingeri, a unui zâmbet, a unui cuvânt bun, a unui ascultat atent, a unui compliment sincer sau a celui mai mic act de grijă, toate având potențialul de a transforma o viață.”
 4. Deborah Day, psiholog: “Îmbrățișările nu sunt doar plăcute – ele sunt necesare. Îmbrățișările ne fac să ne simțim bine și au puterea de a vindeca o inimă frântă.”
 5. John Joseph Powell, autor: “Este o nevoie profundă a omului de a se simți dorit și iubit. Îmbrățișarea este una dintre cele mai simple metode de a manifesta aceste sentimente.”
 6. Ed Sheeran, cântăreț și compozitor: “Am învățat că o îmbrățișare poate spune multe, când cuvintele sunt insuficiente.”
 7. Steve Maraboli, autor și vorbitor motivațional: “Îmbrățișarea este un gest atât de magic – ea spune „Ești în siguranță”, chiar și atunci când cuvintele nu pot exprima asta.”
 8. Maica Tereza: „O îmbrățișare este o armă de pace.”
 9. Diane Crane: „O îmbrățișare este un mod de a spune „Îmi pasă de tine” fără cuvinte.”
 10. Deb Caletti: “Asta fac oamenii care te iubesc. Te iau în brațe și te iubesc atunci când nu ești atât de adorabil.”
 11. Richelle E. Goodrich: “Uităm că cele mai dulci bucurii se găsesc în cele mai simple gesturi: îmbrățișări, râsete, observare liniștită, mișcări de bază, țineri de mână, muzică plăcută, povești împărtășite, o ureche care ne ascultă, o vizită fără grabă și un serviciu dezinteresat. Este trist că uităm un adevăr atât de elementar.”
 12. Dan Pearce: “Unele momente pot fi vindecate doar cu o îmbrățișare mare și gingașă a bunicii.”
 13. Mimi Novic: “Râsul alături de cei care ne înțeleg este muzică pentru suflet. O îmbrățișare la momentul potrivit și un umăr bun pe care să te sprijini,este un strop de magie care ne face să mergem spre speranță.”
 14. Maxime Lagacé: “Cadourile sunt supraevaluate. Îmbrățișările sunt subestimate.”
 15. Meghna Sodha: “Prea mult haos în minte. Am nevoie de îmbrățișările tale afectuoase, nu de droguri.”
 16. Steve Maraboli: “Când te îmbrățișează persoana potrivită, este ca un medicament. Sunt atât de recunoscătoare pentru acele câteva persoane din viața mea care îmi fac bine la suflet.”
 17. Carol “CC” Miller: “Îmbrățișarea: cea mai adevărată formă de a da și a primi.”
 18. Richelle E. Goodrich: “Uneori trebuie să te îmbrățișezi pe tine însuți, să-ți strângi propriul umăr și să fii recunoscător că este omenește posibil.”
 19. Mokokokoma Mokhonoana: “Îmbrățișez oamenii (cu brațele) mai ales pentru a-mi aminti că ar trebui să-i îmbrățișez (cu mintea).”
 20. Nitya Prakash: “Nimeni nu îmbrățișează, toată lumea este ocupată să consoleze cu cuvinte.”
 21. Lena Dunham: “Îmbrățișările se simt bine chiar și atunci când vin de la străini.”
 22. Megan Street: “Îmbrățișări nu sunt droguri.” (“Hugs not drugs”)
 23. Caroline Kepnes: “Dragostea înseamnă mâini care te țin în brațe.”
 24. Anonim: „O îmbrățișare este un cadou care nu costă nimic, dar valorează totul.”

Vezi și: Citate despre dragoste și iubire


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *