Scriitori născuți pe data de 7 ianuarie

Scriitori români și internaționali născuți pe data de 7 ianurie, de-a lungul timpului. Printre cele mai remarcabile personalități române îi amintim pe Ion Chiru-Nanov, Mircea Sântimbreanu, sau Ileana Roman, dar și pe William Peter Blatty din literatura universală.

Scriitori români născuți pe data de 7 ianuarie

  • Ion Chiru-Nanov (1882 – 1917): Prozator. Ion Chiru-Nanov are o serie de teme predilecte: lumea aspră a țăranilor, tributari eresurilor, lumea insensibilă a micilor funcționari, precum și exoticul narațiunilor de călătorie.
  • Mircea Sântimbreanu (1926 – 1999): scriitor român, director al editurii Albatros, publicist, scenarist și producător de film.
  • Ileana Roman (1940 – ): scriitor și editor. În perioada comunistă, mai exact între 1970 şi 1980, i s-a interzis publicarea cărţilor, datorită spiritului său mai incomod.
  • Doina Modola (1947 – ): Critic de teatru şi teatrolog român. Debutează în Tribuna (1971) și colaborează la: România literară, Ramuri, Cronica, Teatrul azi, etc.
  • Constantin Miu (1957 – ):  poet, prozator, eseist, critic literar.

Scriitori internaționali născuți pe data de 7 ianuarie

William Peter Blatty a fost un scriitor și regizor american. The Exorcist este cel mai cunoscut roman al său. El a scris și scenariul pentru adaptarea cinematografică, pentru care a câștigat un premiu Oscar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *