Top cărți recomandate de Barack Obama pentru vara 2022

Top cărți recomandate de Barack Obama pentru vara 2022

Sursa: barackobama.medium.com/

Nu toţi cei care care citesc devin lideri. Însă toţi liderii citesc” zicea Harry S. Truman. Liderii uimitori au multe obiceiuri excepționale, iar unul dintre ele este surprinzător de simplu: cititul.

Există multe studii care sugerează că cititul te face mai inteligent, mai creativ și mai perspicace. De asemenea, cititul îmbunătățește vocabularul, cunoștințele, raționamentul și empatia. Citind cărți din domenii diverse te ajută să inovezi, să iei decizii mai rapid și te ajută să-ți dezvolți capacitațile de a-i conduce pe ceilalți. Aceastea ar fi doar câteva dintre avantajele cititului și motivele pentru care leaderii aleg să se dezvolte constant.

Asemeni lui Bill Gates, care publică de două ori pe an lista de cărți pe care le citește, fostul președinte american Barack Obama are obiceiul de a împărtășii cu urmăritorii lui cărțile sale favorite.

Vezi mai jos care sunt acele top cărți recomandate de Barack Obama pentru vara 2022:

Sea of Tranquility — Emily St. John Mandel

Un roman despre artă, timp, iubire și ciumă, care îl poartă pe cititor de pe insula Vancouver în 1912 până la o colonie întunecată de pe Lună trei sute de ani mai târziu, desfășurând o poveste a umanității de-a lungul secolelor și a spațiului.

Edwin St. Andrew are optsprezece ani când traversează Atlanticul cu vaporul cu aburi, exilat din societatea politicoasă în urma unei diatribe prost gândite la o cină. Intră în pădure, vrăjit de frumusețea sălbăticiei canadiene, și deodată aude notele unei viori care răsună într-un terminal de dirijabile – o experiență care îl șochează până în adâncul sufletului.

Poți comanda cartea de pe Carturesti.ro

Why We’re Polarized — Ezra Klein

Una dintre cele “5 cărți de citit vara aceasta” ale lui Bill Gates, acest bestseller New York Times și Wall Street Journal ne arată că sistemul politic american nu este stricat. Adevărul este mai înfricoșător: funcționează exact așa cum a fost conceput. În această carte “superb cercetată” (The Washington Post) și oportună, jurnalistul Ezra Klein dezvăluie cum ne polarizează acest sistem – și cum îl polarizăm noi – cu rezultate dezastruoase.

Poți comanda cartea de pe Carturesti.ro

The Candy House — Jennifer Egan

Numită cea mai așteptată carte a anului de Time, Entertainment Weekly, Vogue, Good Housekeeping, Oprah Daily, Glamour, USA TODAY, Parade, Bustle, San Francisco Chronicle, The Seattle Times, The Boston Globe, Tampa Bay Times, BuzzFeed și Vulture.

De la unul dintre cei mai celebri scriitori ai vremurilor noastre vine un roman “inventiv, efervescent” (Oprah Daily) despre amintirea și căutarea autenticității și a conexiunii umane.

Poți comanda cartea de pe Elefant.ro

A Little Devil in America: In Praise of Black Performance — Hanif Abdurraqib

O “capodoperă” (Minneapolis Star Tribune) care explorează arta, muzica și cultura afro-americană în toată gloria și complexitatea ei – de la Soul Train, Aretha Franklin și James Brown la The Fresh Prince of Bel-Air, Whitney Houston și Beyoncé.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

To Paradise — Hanya Yanagihara

Un roman îndrăzneț și strălucitor care se întinde pe parcursul a trei secole și trei versiuni diferite ale experimentului american, despre iubiți, familie, pierdere și promisiunea evazivă a utopiei.

Marea putere a acestui roman remarcabil este determinată de înțelegerea lui Yanagihara a dorinței dureroase de a-i proteja pe cei pe care îi iubim – parteneri, iubiți, copii, prieteni, familie și chiar concetățenii noștri – și de durerea care rezultă atunci când nu putem.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

Silverview — John le Carré

Silverview este povestea fascinantă a unei întâlniri între inocență și experiență, între datoria publică și morala privată. În această ultimă capodoperă completă a celui mai mare cronicar al epocii noastre, John le Carré se întreabă ce datorezi țării tale atunci când nu o mai recunoști.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro sau varianta in romana de pe Libris.ro

Black Cake — Charmaine Wilkerson

Romanul de debut al lui Charmaine Wilkerson este o poveste despre cum moștenirea trădărilor, secretelor, amintirilor și chiar a numelor poate modela relațiile și istoria. Profund evocator și frumos scris, Black Cake este o călătorie extraordinară prin viața unei familii schimbate pentru totdeauna de alegerile matriarhului său.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

The Family Chao — Lan Samantha Chang

O autoare premiată revine cu “un superb și captivant mister literar” care explorează “familia, trădarea, pasiunea, rasa, cultura și visul american.”

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

Velvet Was the Night — Silvia Moreno-Garcia

De la autorul bestsellerului New York Times, Mexican Gothic, vine un roman noir istoric despre o secretară care visează cu ochii deschiși, un executor singuratic și misterul femeii dispărute pe care amândoi sunt disperați să o găsească.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

Mouth to Mouth — Antoine Wilson

Un negustor de artă de succes mărturisește povestea ascensiunii sale fulminante în acest roman “puternic, amețitor și șocant” (The New York Times) care este un “slow burn à la Patricia Highsmith” (Oprah Daily). “Te vei strădui să nu-l sfâșii dintr-o singură ședință” (Vogue).

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

The Great Experiment: Why Diverse Democracies Fall Apart and How They Can Endure — Yascha Mounk

De la unul dintre cei mai direcți și mai importanți gânditori politici ai noștri, o strălucită viziune de ansamblu asupra celei mai mari provocări a timpului nostru – cum să reducem diviziunile amare din cadrul diverselor democrații suficient de mult pentru ca acestea să rămână stabile și funcționale.

Poți comanda cartea de pe Libris.ro

The School for Good Mothers — Jessamine Chan

În acest roman de debut tensionat și exploziv, o tânără mamă ajunge, din cauza unei greșeli de judecată, într-un program guvernamental de reformă în care custodia copilului ei atârnă în balanță. Frida Liu se luptă. Nu are o carieră demnă de sacrificiile părinților ei imigranți chinezi. Nu-și poate convinge soțul, Gust, să renunțe la amanta mai tânără, obsedată de bunăstare.

Un roman captivant, care este și un roman de idei transgresiv despre pericolele unei educații perfecte a părinților din clasa de mijloc superioară, despre violența exercitată asupra femeilor atât de stat, cât și, uneori, de către ele însele, despre sistemele care separă familiile și despre nemărginirea iubirii, Școala pentru mame bune prezintă, în Frida, o femeie a tuturor timpurilor. Folosind un spirit întunecat pentru a explora durerile și bucuriile celor mai profunde legături care ne unesc, Chan a scris un clasic literar modern.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

Razorblade Tears — S. A. Cosby

Provocatoare și cu ritm alert, “Rezorblande Tears” romanul lui S. A. Cosby este o poveste despre răzbunare sângeroasă, schimbare sufletească – și poate chiar răscumpărare.

Poți comanda cartea de pe Okian.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *