Top 5 carti recomandate de Bill Gates pentru vara 2022

Top 5 carti recomandate de Bill Gates pentru vara 2022

De doua ori pe an, vara si iarna, fondatorul Microsoft face un top al celor mai bune carti pe care sa le lecturam in aceste doua sezoane.

Daca nu ti-ai facut deja lista de citit pentru vacanta de vara, vezi mai jos cele mai bune 5 carti pe care Bill Gates le recomanda pentru acest sezon. Acestea au ca tematica egalitatea de gen, polarizarea politica, schimbarile climatice si adevarul crud ca viata nu merge niciodata asa cum cred tinerii ca va merge.

The Power – Naomi Alderman

“Foloseste in mod inteligent o singura idee – ce s-ar intampla daca toate femeile din lume ar dobandi brusc puterea de a produce șocuri electrice mortale din corpurile lor?– pentru a explora rolurile de gen si egalitatea de gen. Citind The Power, am dobandit un sentiment mai puternic si mai visceral al abuzului si nedreptatii pe care le traiesc multe femei in prezent. Si mi-am extins aprecierea fata de oamenii care se ocupa de aceste probleme in SUA si in intreaga lume”, spune Bill Gates pe blogul sau.

Why We’re Polarized – Ezra Klein

“In general, sunt optimist in ceea ce priveste viitorul, dar un lucru care imi diminueaza putin perspectiva este polarizarea din ce in ce mai mare din America, in special in ceea ce priveste politica. In aceasta carte patrunzatoare, Klein argumenteaza in mod convingator ca motivul acestei diviziuni este identitatea instinctul uman de a lasa identitatile noastre de grup sa ne ghideze luarea deciziilor. Cartea se refera in mod fundamental la politica americana, dar este, de asemenea, o privire fascinanta asupra psihologiei umane”, spune Gates.

The Lincoln Highway – Amor Towles

Chiar daca a inclus pe lista lui din 2019 “Un Gentleman la Moscova” (A Gentleman in Moscow) de acelasi autor, Bill Gates ne spune ca acest roman follow-up The Lincoln Highway i-a placut chiar mai mult.

“Actiunea se petrece in anul 1954 si este vorba despre doi frati care incearca sa conduca din Nebraska pana in California pentru a-si gasi mama; calatoria lor este deturnata de un adolescent volatil din trecutul fratelui mai mare. Towles se inspira din calatorii celebre ale eroilor si pare sa spuna ca drumurile noastre personale nu sunt niciodata atat de liniare sau previzibile pe cat am putea spera.”

The Ministry for the Future – Kim Stanley Robinson

The Ministry for the Future sau Ministerul pentru viitor este si una dintre cartile favorite a lui Barack Obama din 2021.

Este o carte despre schimbarile climatice si “este atat de complexa incat este greu de rezumat, dar Robinson prezinta o poveste stimulanta si captivanta, care se intinde pe decenii si continente, plina de idei si oameni fascinanti”, scrie Gates.

How the World Really Works – Vaclav Smil

Vaclav Smil este unul dintre autorii preferati ai fondatorului Microsoft, asa ca, nu putea sa lipseasca nici anul acesta din topul preferintelor lui Gates.

“Inca o capodopera a unuia dintre autorii mei preferati. Spre deosebire de majoritatea cartilor lui Vaclav, care se citesc ca niste manuale scolare si care abordeaza un singur subiect in profunzime, aceasta este scrisa pentru un public generalist si ofera o imagine de ansamblu a principalelor domenii in care este expert. Dacă doriti o educatie scurta, dar temeinica, in gandirea numerica despre multe dintre fortele fundamentale care modeleaza viata umana, aceasta este cartea pe care trebuie să o cititi”, se indeama Bill Gates.

Pe care dintre acestea le-ai lua cu tine in concediu la munte sau la mare?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *