Top 8 cele mai bune carti recomandate de Bill Gates

Bill Gates AMA (Ask me anything) reddit

In ultimul sau AMA (Ask Me Anything) pe Reddit, Bill Gates, a vorbit despre prevenirea pandemiilor, schimbarile climatice, telefonul lui preferat, dar si lucrurile care il fac fericit sau top carti favorite.

Intrebat care sunt top 5 carti favorite din toate timpurile, miliardarul a inclus pe lista sa carti de dezvoltare in afaceri, psihologie evolutionara, dar si politica sau fictiune. Iata care sunt acestea:

1. Grand Transitions: How the Modern World Was Made – Vaclav Smil

Ce face ca lumea moderna sa functioneze? Raspunsul la aceasta intrebare inselator de simpla se afla in patru “mari tranzitii” ale civilizatiei – in ceea ce priveste populatia, agricultura, energia si economia – care au transformat modul in care traim.

2. How the World Really Works: The Science Behind How We Got Here and Where We’re Going – Vaclav Smil

O analiza esentiala a stiintei si tehnologiei moderne care face posibila viata noastra din secolul XXI – o investigatie a unui om de stiinta despre ceea ce face si nu face cu adevarat stiinta.


Vezi si: Carti de Vaclav Smil recomandate de Bill Gates


3. The Better Angels of our Nature – Steven Pinker

O istorie provocatoare a violentei.

4. The Coddling of the American Mind: How Good Intentions and Bad Ideas Are Setting Up a Generation for Failure – Greg Lukianoff

In ultimii ani, ceva nu a mers bine an multe campusuri universitare din SUA. Vorbitorii sunt doborati. Studentii si profesorii spun ca merg pe coji de oua si se tem sa vorbeasca sincer. Ratele de anxietate, depresie si sinucidere sunt in crestere – atat in campusuri, cat ai la nivel national. Cum de ce intampla acest lucru?

Varianta in romana a cartii e Mofturile Ratiunii Americane

5. Why We’re Polarized – Ezra Klein

Acest bestseller al New York Times și Wall Street Journal ne arata ca sistemul politic american nu este stricat. Adevarul este mai infricosator: functioneaza exact asa cum a fost conceput. In aceasta carte “superb cercetata” (The Washington Post) si oportuna, jurnalistul Ezra Klein dezvaluie cum ne polarizeaza acest sistem – si cum il polarizam noi – cu rezultate dezastruoase.

6. A Gentleman in Moscow – Amor Towles

Plin de umor, cu o distributie stralucitoare de personaje si cu o scena frumos redata una dupa alta, acest roman singular arunca o vraja in timp ce relateaza efortul contelui de a obtine o ințelegere mai profunda a ceea ce inseamna sa fii un om cu un scop.

Varianta in romana: Un gentleman la Moscova

7. The Heart – Maylis de Kerangal

The Heart se desfasoara in cele douazeci si patru de ore din jurul transplantului de inimă rezultat, în timp ce viața este luata de la un tanar si daruita unei femei aflate aproape de moarte. Intr-o proza superba si ruminoasa, cartea examineaza cele mai profunde sentimente ale tuturor celor implicati, in timp ce acestia navigheaza prin decizii de viata si de moarte.

8. All the Light We Cannot See – Anthony Doerr

O frantuzoaica oarba si un baiat german ale caror drumuri se intalnesc in Franta ocupata, in timp ce amandoi incearca sa supravietuiasca in timpul celui de-al doilea razboi mondial. Marie-Laure locuieate la Paris, in apropierea Muzeului de Istorie Naturala, unde tatal ei lucreaza ca maestru al lacatelor (sunt mii de lacate in muzeu).

Vezi si versiunea in romana: Toata lumina pe care nu o putem vedea

Vezi si: Carti recomadate de Bill Gates incepand cu vara anului 2012 pana azi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *