“Râul” de Gary Paulsen rezumat

“Râul” de Gary Paulsen este un roman pentru tineri adulți care continuă povestea lui Brian Robeson, protagonistul romanului “Toporișca“.

În această carte, Brian este abordat de un oficial guvernamental care îi cere să se întoarcă în sălbăticie pentru a ajuta la o misiune de căutare și salvare. Misiunea presupune găsirea unui angajat guvernamental dispărut, Derek Holtzer, care a fost văzut ultima dată într-un avion de mici dimensiuni care s-a prăbușit într-un lac din sălbăticia canadiană.

Brian acceptă cu reticență să meargă în misiune, dar lucrurile se înrăutățesc rapid atunci când avionul cu care călătoresc se prăbușește în același lac în care s-a prăbușit avionul lui Holtzer. Brian și pilotul, al cărui nume este tot Derek, reușesc să supraviețuiască prăbușirii și să înoate până la mal. Rămân fără mâncare, adăpost sau provizii și trebuie să se bazeze pe abilitățile lor de supraviețuire pentru a rămâne în viață în sălbăticie până când pot fi salvați.

În timp ce își croiesc drum pe râu, Brian și Derek se confruntă cu o serie de provocări, inclusiv cu râuri rapide periculoase, animale sălbatice și condiții meteorologice dure. De asemenea, ei descoperă indicii despre ce s-a întâmplat cu Holtzer, ceea ce îi face să creadă că acesta ar putea fi încă în viață. În eforturile lor de a-l găsi, ei își pun propriile vieți în pericol și trebuie să se bazeze pe curajul și ingeniozitatea lor pentru a reuși să iasă vii din sălbăticie.

În cele din urmă, Brian și Derek reușesc să supraviețuiască încercărilor lor și să se întoarcă în civilizație, unde află soarta lui Holtzer. Romanul explorează teme legate de supraviețuire, reziliență și puterea spiritului uman de a depăși adversitatea.

Este o poveste captivantă și plină de suspans, care vă va ține în suspans de la început până la sfârșit.

Ai citit acest roman de aventură? Scrie-ne în comentarii ce ți-a plăcut mai mult din povestea lui Brian.

Vezi și rezumate ale altor cărți scrise de Gary Paulsen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *