Iepurele si broasca testoasa rezumat

Fabula “Iepurele și broasca țestoasă” a lui Esop este o poveste moralizatoare despre perseverență și smerenie.

Rezumatul fabulei “Iepurele și broasca țestoasă” de Esop

Iepurele era cunoscut pentru viteza sa incredibilă și se lăuda în mod constant cu cât de rapid putea alerga. Broasca țestoasă, în schimb, era lentă și nu se putea mișca prea repede.

Când au aflat despre această situație, broasca țestoasă a propus o competiție de alergare împotriva iepurelui. Iepurele a râs în hohote la această propunere, considerând-o o glumă. Cu toate acestea, el a acceptat provocarea și a stabilit o dată pentru cursa de alergare.

Când ziua cursei a sosit, toată lumea s-a adunat pentru a asista la eveniment. Iepurele a luat un avans rapid și s-a îndepărtat în față, sigur că va câștiga cu ușurință. În timp ce alerga, iepurele a devenit încrezut și a decis să facă o scurtă oprire pentru a se relaxa și a se bucura de un somn odihnitor.

În schimb, broasca țestoasă a continuat să meargă cu pași mici și constanți, fără să se oprească. Ea a urmat traseul stabilit, fără să renunțe la cursa ei.

Când iepurele s-a trezit din somn și a revenit la cursa, a fost surprins să constate că broasca țestoasă era aproape de linia de sosire. Cu toate eforturile sale pentru a-și recupera întârzierea, iepurele a ajuns prea târziu.

Broasca țestoasă a câștigat cursa, dovedind că perseverența și determinarea pot învinge chiar și cele mai mari avantaje inițiale. Fabula ne învață că nu trebuie să subestimăm pe nimeni și că smerenia și efortul constant pot aduce succesul, în timp ce aroganța și încrederea exagerată pot duce la eșec.

Comandă cartea “Iepurele și broasca țestoasă”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *