Lansări de carte 26 Septembrie – 2 Octombrie 2022

Lansări de carte 26 Septembrie – 2 Octombrie 2022

A fost o săptămână plină de lansări de carte! “Războiul din Ucraina”, ”Civilizația românilor între medieval și modern”, „Amintiri din Teatrul Vechi” sau “Ghidul copilul anterior” sunt doar câteva dintre titlurile lansate în această perioadă.

Lansarea cărții ”Războiul din Ucraina” la Voiteg și Timișoara

Vineri, 30 septembrie, Asociația pentru Cultură și Tradiție „ASOCULT” și Editura Rao a organizat evenimentul de lansare al celui de-al doilea volum al cărții „Războiul din Ucraina”. Vorbim de o colecție de texte scrise de opt autori, înainte și de-a lungul conflictului militar din țara vecină.

Aceeași carte a fost lansată sâmbătă, 1 octombries și la Timișoara.

Sursa: ziuadevest.ro

Lansare de carte la Academia Română din Iași

Pe 28 septembrie, în Aula Academiei Române din Iași, academicianul Răzvan Theordorescu și-a lansat ultimele creații editoriale. Este vorba despre ”Civilizația românilor între medieval și modern. Orizontul imaginii (1550 – 1800), volumul I si II, precum și “Orizonturile divergente ale primei modernități românești (secolele XVII-XVIII).”

Lansare de carte – ”De la zero”, de Emilia Toma

Asociația Hearth a organizat vineri, 30 septembrie 2022, o întâlnire cu prozatoarea Emilia Toma și romanul publicat la Editura Celestium în luna august, De la zero.

Conform site-ului AgentiadeCarte.ro, acesta este “un roman ce pendulează între realitatea cruntă a traumelor generate de relațiile toxice și speranța că dintr-o asemenea stare se poate ieși în vreun fel. Vanda încearcă să-și depășească trauma, să o ia de la zero. Povestea ei ilustrează o cale de a ieși din amorțeală, de a-și recâștiga spațiul pierdut, de a tinde spre regăsirea sinelui după o infinită rătăcire în mrejele înșelătoare ale agresorului. În același timp, este o poveste despre dependență, clarobscurul recuperării, despre cum să NU treci puntea atunci când aceasta scârțâie din toate încheieturile.”

Cartea este disponibila la Editura Libris.

Paul Țanicui, „Căderea”. Lansare de carte la Librăria Humanitas de la Cișmigiu

Vineri, 30 septembrie, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bdul Regina Elisabeta 38, București), a avut loc lansarea romanului „Căderea”, de Paul Țanicui.

„Cartea de față e scrisă în cheia cabalei literale, temurah. Aici metoda devine un proces de construcție care duce către un adevăr incontestabil: dragostea e căderea în cer, calea spre iluminarea sufletului.” (Paul Țanicui)

Dublă lansare de carte: „Ghidul copilului interior“ și „Terapia imago“, la Teatrul Elisabeta

Lansare de carte la Biblioteca Aman, Craiova

Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman” a organizat miercuri, 28 septembrie, lansarea volumului „Într-o seară, de vară, o vioară cânta”, de Dragomir Costineanu, continuare a volumului „Prieteni și Dușmani”, lansat anul trecut.

Lansări de carte de la Editura EIKON

  • Sâmbătă, 1 octombrie la BVAU Galați – “Perfect Incomplet” de Rafael Iacob
  • Sâmbătă, 1 octombrie la BVAU Galați – “Quermessa. Lupoica mărilor” de Victor Cilincă
  • Marți, 27 Septembrie la Librăria Cărturețti Verona, București – “33” de Cătălina Ene Onea. Conform autoarei, “Proiectul 33 s-a născut din convingerea că scrisul mă ajută să înțeleg mai bine ceea ce simt. De multe ori nu știu ce vine mai întâi – simțitul sau scrisul. Nu știu nici dacă scrisul îmi echivalează cu o recapitulare, o rezumare sau o filtrare a celor simțite, sau dacă nu e mai degrabă o premoniție, o avertizare, o atenționare… Știu doar că este vorba de o interdependență, de o coexistență, sublim resimțită corespondență, de care nu pot și nu vreau să mă dezic.”

Lansare de carte Nicoleta Nistoreanu, la Biblioteca Județeană Piatra Neamț

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a găzduit joi, 29 septembrie 2022, lansarea cărții „Flori și ghimpi“ de Nicoleta Nistoreanu.

„Nicoleta Nistoreanu, în acest volum, deschide câteva pagini de viață, introducându-ne într-o lume reală, o lume balansând între generații, înainte și după 1989. Sunt poveștile unor oameni simpli, dar pe cât de simpli, pe atât de frumos conturați, în toată complexitatea lor“, explică Florin Căprar.

Lansare de carte Călin Torsan, la Biblioteca Județeană Piatra Neamț

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț a găzduit vineri, 30 septembrie 2022, lansarea cărții „Spam book“ de Călin Torsan.

„Din momentul când mi-a venit ideea acestei cărți și până la finalizarea ei, am adunat o droaie de mesaje spam, sosite pe cele patru adrese electronice la care am acces: două personale, una de serviciu, iar ultima ținând de un alt experiment literar. Atenția mi-am îndreptat-o exclusiv spre cele ce aparțineau categoriei phishing, adică disperatele încercări frauduloase de-a stoarce parale chiar și din piatră seacă,“ explică autorul.

Lansare de carte la Arad. „Amintiri din Teatrul Vechi”, de Ovidiu Balint

Primul volum al lucrării, semnate de jurnalistul și scriitorul arădean Ovidiu Balint, „Amintiri din Teatrul Vechi” a fost lansat joi, 29 septembrie, la Biblioteca Judeţeană „Alexandru D. Xenopol” din Arad.

„Am scris zeci de texte despre Teatrul Vechi din Arad. I-am cinstit memoria, i-am lăudat imaginea, așa ruinată cum e, mi-am vândut amintirile despre el, am scris despre amintirile din el și voi mai scrie despre ele. Matei Vișniec, Victor Rebengiuc, Florin Piersic jr., Valeia Seciu, Victor Scoradeț, Theodora Herghelegiu, Nicu Mihoc și… mi-e greu să enumăr sute de alți artiști de teatru, de film, muzicieni, coregrafi, scenografi, jurnaliști, cronicari, directori de festivaluri, manageri de teatre din zeci de țări, de pe cinci continente care au spus despre Teatrul Vechi din Arad că este o bijuterie!”, scrie cu emoție Ovidiu Balint.

Ioana Popoiu – dublă lansare de carte la Suceava

Joi, 29 Septembrie 2022, la Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc a avut loc o dublă lansare de carte:Ioana Popoiu – Călătorie spre centrul ființei si Sindrom apocaliptic.

Prezentare de carte în Iordania

În Irbid, al treilea oraș din Iordania, scriitorul Dorel Cosma și-a prezentat câteva dintre cărțile sale, traduse în limba engleză și arabă. Scriitorul a vorbit despre jurnalele sale de călătorie, despre impresia locurilor vizitate și despre bucuria de a cunoaște îndeaproape obiceiuri și tradiții din colțurile lumii. Dintre cărțile prezentate și oferite celor prezenți amintimn : „Jurnal de călătorie și poezie”, „De la Tirana la Ciudada de Mexico”, „Dominantly European Reportages” , „Malul tăcerii”.

Lansare de carte. Cristina Dinu

“Copiii Viitorului” este o carte Fantasy-SF, a cărei acțiune are loc pe un Pământ optimizat după un Mare Cutremur ce a schimbat fața continentelor. Umanitatea nu mai are probleme și lipsuri. Este un “sistem totalitar în care oamenii au obligația să fie fericiți”.

Lansare de carte – Antologie de poezie din Muscel

Maria Chirtoacă şi Liviu Măţăuanu au realizat o vastă culegere dedicată acelor musceleni, dar şi nemuscelenilor care, în Muscel ajunşi, s-au lăsat cuprinşi de mrejele poeziei. A rezultat o carte impresionantă ca număr de pagini, care include peste 400 de nume, fiecăruia dedicându-i-se cel puţin o pagină cu câteva referinţe biografice şi cu citate din creaţia sa. Aceasta a fost lansată astăzi în sala mare a primăriei.

Lansare de carte la Biblioteca Județeană Vâlcea

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *