Lansări de carte 3 – 9 Octombrie 2022

Lansari de carte 3-9 octombrie 2022

Lansare de carte “Jazz Contextele Mele” la Iași

Luni, 3 octombrie 2022, în Sala „Eduard Caudella”, Casa Balș din Iași a avut loc lansarea volumului „JAZZ CONTEXTELE MELE” de Virgil Mihaiu.

Virgil Mihaiu este scriitor, jazzolog și diplomat român, profesor de estetică a jazz-ului, performer de jazz-poetry.

Lansare de carte ”Șoapte de vânt”a Muzeul Principia din Alba Iulia

Joi, 6 octombrie, la Muzeul Principia din Alba Iulia s-a desfășurat evenimentul ”Șoapte de Vânt”, ce include recital RIFF, lansare de carte și expoziție de grafică și sculptură.

Volumul ”Șoapte de vânt” propune o selecție cu cele mai apreciate texte ale cântecelor scrise de Florin Grigoraș – liderul grupului RIFF.

Lansare de carte la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Miercuri, 5 octombrie 2022, la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba au organizat lansarea volumului de poezii „Visul”, de Dana Bugnar.

„Scriu pentru că așa simt! Îmi place să transmit emoție, păstrând mereu îndemnul: «Iubește-te și iubește! Iar dacă ești suficient de norocos să fii diferit, nu te schimba niciodată!» Iar în Visul, visul din apus, vă aștept să descoperiți poezia mea, una de suflet!”, transmite autoarea.

Lansare de carte: Cum l-a împușcat Iorga pe Iorga

Primul eveniment al lunii octombrie la editura Vremea: lansarea cel mai nou titlu din colecția Fapte Idei Documente.

Sursa: Editura Vremea

Lansare De Carte în București: Lester Levenson și Metoda Sedona

Joi, 6 Octombrie 2022, în sala “Victoriei Ballroom” a avut loc lansarea cărților “Adevărul Ultim despre Iubire și Fericire” și “Aleg deplina Libertate”, scrise de Lester Levenson și “Fericirea este la liber”, autori Lester Levenson și Hale Dwoskin.

Cele 3 cărți tratează despre o modalitate ușoară și practică de reglaj interior numită de Lester Levenson “metoda Sedona”, o metodă de eliberare interioară conștientă a cărei practică duce la un sentiment interior de ușurare, liniște și libertate interioară.

Mai multe despre metoda Sedona puteti citi pe siteul Enalogos.

Lansare de carte: „Întinde mâna, Tiberiu”, de Horea Sibișteanu

Librăria Humanitas Lipscani a organizat joi, 6 octombrie, evenimentul de lansare al cărții „Întinde mâna, Tiberiu”, de Horea Sibișteanu.

„Întinde mâna, Tiberiu” e o carte care se împarte permanent la doi: Tibi, cum îi spune familia, sau „grasu’“, apelativul folosit de băieții din cartierul de provincie, și Tiberiu, cum și-ar dori să fie reținut copywriterul din capitală. Unul și același om, (sur)prins între copilărie și maturitate, între traume și împliniri, între relații și despărțiri, între 1990 și 2020, între personaje, între sexualități și așteptări, între frici, între nevoia de acceptare a propriilor identități și cea de afecțiune și validare, între moarte și viață. Între povești, la urma urmei. Care te așteaptă să ți le apropii.

Cartea „Întinde mâna, Tiberiu”poate fi comandată pe Carturesti.ro

Eveniment unic în comuna Ibănești. Triplă lansare de carte, triplă excelență

De Ziua Internațională a Educației, primăria comunei Ibănești împreună cu școala ”Ștefan Cel Mare” din satul Ibănești au organizat un eveniment cultural ce a avut în prim plan educația.

În cadrul evenimentului a avut loc lansarea a 3 cărți:
– „Țara codrilor Herței- Ibănești”- domnul profesor Vitcu Octavian;
– „Te alint cu gingășie”- doamna profesor Culiceanu Georgeta;
– „Ibănești-Oameni și Suflet”- domnul primar prof. ing. Romică Magopeț

Lansare de carte la Colegiul National Costache Negruzzi

O tânără absolventă a colegiului, Irina Anghel, și-a lansat romanul „Banchetul Cerșetorilor” în prezența profesorilor, dar și a numeroși elevi. La final de eveniment, aceasta a primit o distincție, fiind numită ambasador al valorilor negruzziste.

Lansare de carte – ”Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava – Trapezuntul”

Joi, 6 octombrie 2022, în Sala de Artă ”Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei ”I.G. Sbiera” a avut loc lansare cărții ”Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava – Trapezuntul”, autor fiind părintele Arhimandrit Grichentie Natu.

Prof. Univ. Dr. Tasin Gemil lansează lucrarea „Tătarii – Relații cu otomani și români”

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, la Hotel Aurora din Mamaia, Profesorul Universitar Dr. Tasin Gemil de la Universitatea Babeș – Bolyai din Cluj-Napoca, a lansa o nouă lucrare dedicată relațiilor interetnice dintre tătari, turci și români.

Lansare de carte la Urlați. Scriitorul Sorin Oprea își prezintă cele patru romane

Vineri, 7 octombrie, scriitorul Sorin Oprea și-a lansat cele patru romane – „Noaptea sufletelor”, „Dimineața Sufletelor”, „Dominic” și „Frustrările unei femei grase”, la Casa de Cultură din Urlați – Prahova.

Lansare de carte a unei eleve de clasa a X-a din Focșani

Vineri, 7 octombrie, la Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu” din Focșani a fost lansat volumul ”Al Doisprezecelea Ceas”, un roman scris de o elevă aflată în clasa a zecea.

Lansare de carte la Vâlcea. „Cu o viață mai devreme” – carte de poeme

Vineri, 7 octombrie 2022, la Muzeul de Artă Casa Simian din Râmnicu Vâlcea, a avut loc lansarea de carte „Cu o viață mai devreme”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *