Sumar carte "Începe cu ce nu-ți place!" de Brian Tracy

Rezumat carte “Începe cu ce nu-ți place!”

Eat That Frog” sau “Începe cu ce nu-ți place!“, de Brian Tracy, este o carte despre productivitate care îi sfătuiește pe cititori cum să nu mai amâne și să facă mai multe lucruri în mai puțin timp. Titlul cărții se referă la conceptul de “eat that frog”, ceea ce înseamnă să te ocupi de sarcinile cele mai dificile sau neplăcute la prima oră a dimineții, astfel încât să le poți rezolva și să-ți continui ziua.

Tracy sugerează că oamenii tergiversează adesea pentru că sunt copleșiți de volumul de muncă sau pentru că nu sunt siguri de unde să înceapă. Pentru a depăși aceste provocări, el recomandă împărțirea sarcinilor în bucăți mai mici, mai ușor de gestionat și stabilirea unor obiective și termene limită clare. De asemenea, el îi sfătuiește pe cititori să elimine distragerile și să își facă un plan pentru ziua lor.

Unul dintre conceptele cheie din “Eat That Frog” este ideea de prioritizare. Tracy susține că este important să ne concentrăm mai întâi pe cele mai importante sarcini, în loc să pierdem timpul cu sarcini mai puțin importante sau urgente. El sugerează utilizarea metodei “ABCDE” pentru a prioritiza sarcinile, sarcinile “A” fiind cele mai importante, iar cele “E” fiind cele mai puțin importante.

Un alt concept-cheie din carte este ideea de gestionare a timpului. Tracy susține că este important să vă folosiți timpul în mod eficient, mai degrabă decât să îl lăsați să vă scape. El sugerează utilizarea unor tehnici precum Tehnica Pomodoro, care presupune lucrul în reprize scurte și concentrate, cu pauze regulate între ele, pentru a stimula productivitatea.

În general, “Eat That Frog” este un ghid practic și ușor de aplicat pentru a depăși procrastinarea și a face mai multe lucruri în mai puțin timp. Fie că sunteți student, profesionist sau proprietar de afacere, această carte oferă sfaturi valoroase despre cum să deveniți mai productiv și să vă atingeți obiectivele.

Cine este Brian Tracy?

Brian Tracy este un speaker motivațional și autor american de dezvoltare personală. Este autorul a numeroase cărți pe teme precum afaceri, leadership și finanțe personale și a produs, de asemenea, numeroase programe audio și video. Tracy este cunoscut pentru abordarea sa practică, orientată spre acțiune, a stabilirii obiectivelor și a dezvoltării personale. A ținut discursuri în fața unor audiențe din întreaga lume și a oferit servicii de instruire și consultanță pentru întreprinderi și organizații.

Alte cărți scrise de Brian Tracy

Citate celebre din cartea “Începe cu ce nu-ți place! de Brian Tracy

“Una dintre cele mai proaste utilizări ale timpului este să faci ceva foarte bine care nu trebuie făcut deloc.”

“…nu poți mânca toți mormolocii și broaștele din iaz, dar îl poți mânca pe cel mai mare și cel mai urât, și asta va fi suficient, cel puțin pentru moment.”

“Dacă trebuie să mănânci două broaște, mănâncă-o mai întâi pe cea mai urâtă.” Acesta este un alt mod de a spune că, dacă ai două sarcini importante în fața ta, începe cu cea mai mare, cea mai grea și cea mai importantă sarcină mai întâi.”

“Cea mai grea parte a oricărei sarcini importante este să începi să o faci în primul rând. Odată ce începi efectiv să lucrezi la o sarcină valoroasă, se pare că ești motivat în mod natural să continui.”

“Regula: Învățarea continuă este cerința minimă pentru a avea succes în orice domeniu.”

“Toată lumea procrastinează. Diferența dintre cei cu performanțe ridicate și cei cu performanțe scăzute este determinată în mare măsură de ceea ce aleg să amâne.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *